nrc.nl/blogs

nrc.nl/blogs Kinderen slaan. Correspondent Freeks Staps schrijft over de oprukkende overheidsbemoeienis in de VS. „Nu is dan ook Californië op weg naar de ‘nanny state’. Een Democratische politica bereidt een wet voor die een pak voor de broek voor jonge kinderen strafbaar moet stellen. ‘We zouden een wet tegen het slaan van kinderen moeten hebben’, zegt deze Sally Lieber. Want? ‘Kinderen jonger dan drie begrijpen het toch niet’ en het leert ze „violence and domination, zelfs al is het maar een tikje’. „Gouverneur Schwarzenegger (op de foto in zijn film Kindergarten Cop) wist in eerste instantie niet zo goed wat hij ermee aan moest. Hoe pas je zo’n wet toe?, vroeg hij. Tijdens zijn jeugd in Oostenrijk had hij ook regelmatig een tik gekregen. „Iets later was de toon anders. Zijn vrouw en hij bleven met hun handen van de eigen vier kinderen af. Als de kinderen zich misdragen, volgt een goed gesprek of mogen ze niet spelen. ‘Dat vinden ze veel erger’, zei Schwarzenegger.”

Kinderen slaan. Correspondent Freeks Staps schrijft over de oprukkende overheidsbemoeienis in de VS. „Nu is dan ook Californië op weg naar de ‘nanny state’. Een Democratische politica bereidt een wet voor die een pak voor de broek voor jonge kinderen strafbaar moet stellen. ‘We zouden een wet tegen het slaan van kinderen moeten hebben’, zegt deze Sally Lieber. Want? ‘Kinderen jonger dan drie begrijpen het toch niet’ en het leert ze „violence and domination, zelfs al is het maar een tikje’.

„Gouverneur Schwarzenegger (op de foto in zijn film Kindergarten Cop) wist in eerste instantie niet zo goed wat hij ermee aan moest. Hoe pas je zo’n wet toe?, vroeg hij. Tijdens zijn jeugd in Oostenrijk had hij ook regelmatig een tik gekregen.

„Iets later was de toon anders. Zijn vrouw en hij bleven met hun handen van de eigen vier kinderen af. Als de kinderen zich misdragen, volgt een goed gesprek of mogen ze niet spelen. ‘Dat vinden ze veel erger’, zei Schwarzenegger.”

www.nrc.nl/newyork

Duizend pingpongballen. Correspondent Bettine Vriesekoop kan binnenkort haar lol op in Peking. „Als geen ander weet ik hoe doordringend het geluid van een pingpongbal kan zijn. Maar hoe zal het geluid van duizend pingpongballen klinken?

„Nu heb ik heel wat meegemaakt in mijn tafeltenniscarrière, maar 1000 pingpongballen heb ik nooit horen klinken. Nog een paar maanden wachten en dan is het zover. Als onderdeel van het zesde sportfestival en als opmaat voor de Olympische Spelen zal over het Tienanmenplein in Peking het simultane geluid van 1000 pingpongballen te horen zijn.”

www.nrc.nl/china