Mag de ‘nanny’ dan wel slaan?

Toen na het roken ook ongezonde transvetten in New York verboden werden, vielen de woorden ‘nanny state’ constant. Een overheid die zich bemoeit met je persoonlijk leven – dat is pas een doembeeld. Nu is dan ook Californië op weg naar de ‘nanny state’. Een Democratische politica bereidt een wet voor die een pak voor

88456523_56da7bd500_o.jpgToen na het roken ook ongezonde transvetten in New York verboden werden, vielen de woorden ‘nanny state’ constant. Een overheid die zich bemoeit met je persoonlijk leven - dat is pas een doembeeld.

Nu is dan ook Californië op weg naar de ‘nanny state’. Een Democratische politica bereidt een wet voor die een pak voor de broek voor jonge kinderen strafbaar moet stellen. „We zouden een wet tegen het slaan van kinderen moeten hebben”, zegt deze Sally Lieber. Want? „Kinderen jonger dan drie begrijpen het toch niet” en het leert ze „violence and domination, zelfs al is het maar een tikje”.

Gouverneur Schwarzenegger wist in eerste instantie niet zo goed wat hij ermee aan moest. Hoe pas je zo’n wet toe?, vroeg hij. Tijdens zijn jeugd in Oostenrijk had hij ook regelmatig een tik gekregen.

Iets later was de toon anders. Zijn vrouw en hij bleven met hun handen van de eigen vier kinderen af. Als de kinderen zich misdragen, volgt een goed gesprek of mogen ze niet spelen. „Dat vinden ze veel erger”, zei Schwarzenegger.

UPDATE: Gap vond het mooi geweest. De topman is weg.

    • Freek Staps