Luc Tuymans schenkt polaroids aan het MuHKA

ROTTERDAM, 24 jan. De Belgische kunstenaar Luc Tuymans schenkt een belangrijk deel van zijn oeuvre aan het Museum voor Hedendaagse Kunst in Antwerpen (MuHKA). Het gaat om een collectie van ruim duizend polaroids. Tuymans gebruikte de foto`s als voorstudies voor zijn schilderijen. De overbelichting die eigen is aan het medium polaroid is vaak terug te vinden in zijn geschilderde stillevens en landschappen. Het MuHKA heeft al een belangrijk ensemble werken van Luc Tuymans in bezit, waaronder het sleutelwerk La Correspondence en het bekende Vlaams Dorp. Daarnaast verwierf het MuHKA recent Tuymans` video Feu d`Artifice uit 1982. Het museum zal de honderden polaroids digitaliseren om ze zo te kunnen ontsluiten. Vanaf eind mei wordt een selectie uit de foto`s getoond op de expositie Luc Tuymans: I don`t get it in het FotoMuseum Antwerpen.