Internet Voorkeur

De site van Samen eten.

Budget-eetsite. Woes Weinberg en Philip Paternotte, studenten aan de Hogere Hotelschool Den Haag, hebben een site geopend met gezonde en goedkope recepten. Op SamenEten.nl worden elke week nieuwe recepten gepubliceerd. Je kunt kiezen aan de hand van je budget of smaak (vlees, vis of vegetarisch). Het virtuele kookboek van SamenEten.nl bevat inmiddels 150 recepten, die zijn samengesteld door de initiatiefnemers en een diëtiste. De ingrediënten die nodig zijn, zijn gewoon te koop bij de supermarkt. De site bevat naast recepten ook columns, cocktailrecepten van The Fabulous Shaker, tips over etiquette en informatie over bereidingstechnieken.

Mensen met een iets ruimer budget buigen zich over de vraag of het beter is om voedsel te eten dat dichtbij huis geteeld en geproduceerd is. Vanuit milieu- en smaakoogpunt meestal wel, maar hoe zit het met de Afrikaanse boeren die afhankelijk zijn van de export naar westerse landen? Op Foodlog worden de voors en tegens van minder voedselkilometers tegen elkaar afgewogen. „De Afrikanen hebben het minst gedaan om de klimaatverandering te veroorzaken. Ze moeten dan niet ook nog een prijs te betalen om het op te lossen”, zegt iemand in de discussie.

Zie: www.sameneten.nl; www.foodlog.nl