‘Geen religie mag aanzetten tot geweld’

‘Geen religie mag aanzetten tot geweld’ Utrecht, 24 jan. In het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht hebben vertegenwoordigers van de belangrijkste godsdienstige en levenbeschouwelijke stromingen in Nederland gisteravond, in aanwezigheid van koningin Beatrix, een gezamenlijke verklaring van wederzijds respect getekend. Daarin spreken zij uit dat geen enkele religie of levensbeschouwing mag aanzetten tot of dreigen met geweld of discriminatie jegens andersdenkenden. De dertien eerste ondertekenaars behoorden tot rooms-katholieke, protestantse, boeddhistische, hindoeïstische, joodse, islamitische en humanistische organisaties. Op de foto is te zien hoe kardinaal Simonis zijn handtekening zet. De Koningin woonde de vervolgbijeenkomst "In vrijheid verbonden" bij op dinsdag 23 januari 2007 in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht "KARDINAAL SIMONIS ONDERTEKENDE TESAMEN MET 12 VERTEGENWOORDIGERS VAN VERSCHILLENDE RELIGIEUZE EN LEVENSBESCHOUWELIJKE STROMINGEN EEN GEMEENSCHAPPELIJKE VERKLARING. UTRECHT,THE NETHERLANDS, 23-01-2007 QUEEN BEATRIX ATTENDED TODAY A MULTI RELIGIOUS MEETING AT THE UNIVERSITY OF UTRECHT. PHOTO:ROYALPORTRAITS EUROPE/BERNARD RUBSAMEN
‘Geen religie mag aanzetten tot geweld’ Utrecht, 24 jan. In het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht hebben vertegenwoordigers van de belangrijkste godsdienstige en levenbeschouwelijke stromingen in Nederland gisteravond, in aanwezigheid van koningin Beatrix, een gezamenlijke verklaring van wederzijds respect getekend. Daarin spreken zij uit dat geen enkele religie of levensbeschouwing mag aanzetten tot of dreigen met geweld of discriminatie jegens andersdenkenden. De dertien eerste ondertekenaars behoorden tot rooms-katholieke, protestantse, boeddhistische, hindoeïstische, joodse, islamitische en humanistische organisaties. Op de foto is te zien hoe kardinaal Simonis zijn handtekening zet. De Koningin woonde de vervolgbijeenkomst "In vrijheid verbonden" bij op dinsdag 23 januari 2007 in het Academiegebouw van de Universiteit van Utrecht "KARDINAAL SIMONIS ONDERTEKENDE TESAMEN MET 12 VERTEGENWOORDIGERS VAN VERSCHILLENDE RELIGIEUZE EN LEVENSBESCHOUWELIJKE STROMINGEN EEN GEMEENSCHAPPELIJKE VERKLARING. UTRECHT,THE NETHERLANDS, 23-01-2007 QUEEN BEATRIX ATTENDED TODAY A MULTI RELIGIOUS MEETING AT THE UNIVERSITY OF UTRECHT. PHOTO:ROYALPORTRAITS EUROPE/BERNARD RUBSAMEN ROYALPORTRAITS EUROPE