De toilet-snorkel

Terrah zocht naar opmerkelijke patenten.

Deze buis, uit 1982, maakt van je toiletpot een beademingsapparaat.

„Als het huis vol verstikkende rook staat is frisse lucht een levensredder”, redeneert de uitvinder trefzeker. „Die frisse lucht is te vinden op het toilet. Deze dient dan wel te zijn uitgerust met een toilet-snorkel.”

Het slangachtige voorwerp wordt bij nood door de zwanenhals van de toiletpot de afvoerbuis ingewurmd. Blaas vervolgens met je laatste adem naar binnen gelopen toiletwater uit de snorkel en inhaleer dan ‘frisse lucht’ uit de afvoerpijp... Frisse lucht; de uitvinder belooft het! Dat het iedereen bespaard moge blijven; een huis vol rook, het is snorkelen of stikken.

Hoe de uitvinder denkt te verdienen aan zijn vinding is onduidelijk. De levensreddende flexibele buis lijkt verdacht veel op een tuinslang. En al zou de toilet-snorkel worden uitgerust met een krachtig rioollucht verdrijvend filter, dan nog lijkt succes zeer onzeker. De toiletpot gaan gebruiken als beademingsapparaat vereist een verregaande culturele omslag.

Bekeerde snorkelaars die tijdens het snorkelen misselijk worden weten zich in elk geval de gang naar het toilet bespaard. Ze zijn er al.

Meer over Terrah op terrah.net/terrahtimes