Davos is weer even vrijplaats voor politieke en zakelijke elite

Davos is weer even vrijplaats voor politieke en zakelijke elite Davos, 24 jan. In het skioord Davos, in de Zwitserse Alpen, is vandaag voor de 37ste maal het World Economic Forum begonnen. Het forum, met dit jaar zo’n 2.400 deelnemers, van wie 800 bestuursvoorzitters van grote tot zeer grote ondernemingen, is dé vrijplaats van de internationale zaken- en politieke elite. Naast ondernemers zijn de overige deelnemers staatshoofd, premier, minister, volksvertegenwoordiger, bisschop, moefti, prins, filmster, popster, hoogleraar of diplomaat.Dit jaar zijn zeventien bijeenkomsten van het forum gewijd aan klimaatverandering. Dit thema is aangedragen door de deelnemers, van wie 20 procent vindt dat het forum over het milieu moest gaan tegenover 9 procent vorig jaar.Tegelijk met het forum wordt voor de zevende keer het World Social Forum gehouden, dit jaar in Nairobi, Kenia. Daar hebben zich ruim 80.000 mensen verzameld. Het is de tegenhanger van ‘Davos’ om te laten zien „dat zakenlieden en staatslieden niet alleen het recht hebben te beslissen hoe de wereld eruit moet zien”. Foto Reuters Pagina 14 The Swiss Alpine resort of Davos, venue of the World Economic Forum, is photographed through barbed wire January 23, 2007. The annual World Economic Forum begins in Davos on Wednesday. REUTERS/Sebastian Derungs (SWITZERLAND) REUTERS