Bouma, Seedorf en Kromkamp in voorselectie Oranje

ZEIST, 24 jan. Bondscoach Marco van Basten heeft gisteren 22 spelers opgenomen in de voorlopige selectie van het Nederlands voetbalelftal voor het oefenduel met Rusland. Oranje treedt woensdag 7 februari om half negen in Amsterdam aan tegen de ploeg van Guus Hiddink. Clarence Seedorf, van wie vandaag bekend werd dat hij zijn contract bij AC Milan tot juni 2011 heeft verlengd, is opnieuw uitgenodigd, evenals David Mendes da Silva (AZ). Ook Arjen Robben staat op de lijst, hoewel de aanvaller van Chelsea met een enkelblessure kampt. Opvallende namen zijn ook die van PSV'er Jan Kromkamp, Nigel de Jong, net fit terug bij Hamburger SV, en Wilfred Bouma. De verdediger van Aston Villa speelt de laatste tijd goed bij zijn Engelse club. Van Basten maakt vrijdag 2 februari zijn definitieve team bekend.