Bonnie St. Clair doet een nieuwe IQ-test

Rotterdam. Bonnie St. Claire laat haar IQ opnieuw testen. Ze zei dit gisteren in dagblad De Telegraaf. De zangeres behaalde tijdens De Nationale IQ Test van BNN een score van slechts 52 punten. ”Dat zet mij op een niveau dat lager ligt dan dat van een orang-oetan”, zegt Bonnie St. Claire in De Telegraaf.

Volgens de St. Claire werkte het stemkastje dat ze tijdens de tv-uitzending gebruikte niet goed, dit heeft BNN al eerder ontkend. ”Ik kan die lage score niet anders verklaren, en laat mezelf daarom opnieuw doormeten”, zegt Bonnie St. Claire, pseudoniem van Bonje Cornelia Swart.

De zangeres was vooral eind jaren `70 en begin jaren `80 succesvol. Ze scoorde in die tijd enkele hits: Dr. Bernard (met Ron Brandsteder), Pierrot, Bonnie kom je buiten spelen en Zoals vrienden doen (met José). Tegenwoordig is Bonnie wekelijks op tv in het programma Het glas is halfvol waarin ze met Viola Holt feestjes afstruint.