Azerbajdzjan dreigt met geweld

Moskou, 24 jan. De ministers van Buitenlandse Zaken van Armenië en Azerbajdzjan zijn gisteren in Moskou niet nader tot elkaar gekomen in hun overleg over de kwestie Nagorny Karabach, de Armeense enclave in Azerbajdzjan die in 1994 na zes jaar oorlog door de Armeniërs werd bezet, mét een groot stuk Azerbajdzjaans gebied buiten de enclave. Een adviseur van president Alijev van Azerbajdzjan dreigde gisteren naar aanleiding van het uitblijven van vooruitgang het conflict met wapengeweld op te lossen als dat niet in een dialoog gebeurt: ”We zijn op elk moment in staat op bevel van de opperbevelhebber in actie te komen en de bezette gebieden te bevrijden,” zo zei hij. Aan de grens van het door de Armeniërs bezette gebied heerst permanent spanning. Deze week werd er een Armeense soldaat doodgeschoten.