24 Oscars: 113 gegadigden

Ze kunnen allemaal al vast een dankwoordje gaan schrijven.

De 79ste Academy Awards worden zondag 25 februari uitgereikt, gisteren werden de nominaties bekend.

Eddy Murphy, genomineerd voor beste mannelijke bijrol in Dreamgirls. De film, met veel muziek, is waarschijnlijk vanaf eind volgende maand in Nederland te zien. Foto AP/DreamWorks This promotional photo provided by DreamWorks, shows actor Eddie Murphy in a scene from "Dreamgirls." Murphy was nominated Tuesday, Jan. 23, 2007, for best supporting actor and co-star Jennifer Hudson was nominated for best supporting actress as the nominations for the 79th annual Academy Awards were announced in Beverly Hill, Calif. "Dreamgirls" led Academy Awards contenders Tuesday with eight nominations, but surprisingly was shut out in the best picture category after being considered a potential front-runner. (AP Photo/DreamWorks, David James)
Eddy Murphy, genomineerd voor beste mannelijke bijrol in Dreamgirls. De film, met veel muziek, is waarschijnlijk vanaf eind volgende maand in Nederland te zien. Foto AP/DreamWorks This promotional photo provided by DreamWorks, shows actor Eddie Murphy in a scene from "Dreamgirls." Murphy was nominated Tuesday, Jan. 23, 2007, for best supporting actor and co-star Jennifer Hudson was nominated for best supporting actress as the nominations for the 79th annual Academy Awards were announced in Beverly Hill, Calif. "Dreamgirls" led Academy Awards contenders Tuesday with eight nominations, but surprisingly was shut out in the best picture category after being considered a potential front-runner. (AP Photo/DreamWorks, David James) Associated Press