Wielrenunie betreurt optreden Pereiro en Franse dopingjagers

AIGLE. De internationale wielrenunie UCI vindt dat de Spaanse wielrenner Oscar Pereiro met laksheid ten opzichte van het Franse antidopingbureau AFLD de wielersport in diskrediet heeft gebracht. Dat heeft voorzitter Pat McQuaid gisteren per brief aan Pereiro laten weten. Via publicaties in de Franse krant Le Monde kwam vorige week naar buiten dat Pereiro, nummer twee in de Ronde van Frankrijk van afgelopen jaar achter de van doping verdachte Amerikaan Floyd Landis, door de AFLD wordt beschuldigd van het gebruik van verboden middelen. Pereiro heeft een medisch attest van de UCI dat hem toestaat salbutamol te gebruiken tegen astma. De AFLD had hem gevraagd medische dossiers op te sturen, maar de renner was dat vergeten. ”Slordig, maar een administratieve fout is geen reden hem als overtreder van de dopingregels aan te merken”, aldus de UCI in een communiqué. De wielerbond heeft de Franse dopingjagers gevraagd hun beschuldigingen richting Pereiro te staken.