Wereldkaart

De site van Worldexplorer, Yahoo
De site van Worldexplorer, Yahoo

Er verschijnen steeds meer interessante interactieve kaarten op internet. Yahoo heeft een programma gemaakt dat de wereld door de ogen van Flickr-gebruikers laat zien. World Explorer maakt gebruik van foto’s met een geografisch label die op Flickr gepubliceerd zijn. Wie bijvoorbeeld naar Rotterdam zoekt, krijgt een plattegrond van Rotterdam te zien en foto’s van de stad. Op de plattegrond staan nog meer geotags, zoals Kinderdijk, Kralingse Plas en Delft. Ook die zijn aanklikbaar en tonen foto’s. Alle foto’s zijn uit te vergroten. Ook is meteen de naam van de fotograaf te zien.

Het Amsterdamse stadsdeel Geuzenveld- Slotermeer zet klachten over de openbare ruimte op Google Maps. Bewoners kunnen de afhandeling van klachten over zwerfvuil, losse stoeptegel of volle glasbakken via de site volgen.

Bekijk de kaarten op tagmaps.research.yahoo.com/worldexplorer.php; mor.amsterdam.asp4all.nl/MORGeuzenveld.aspx