Van Nistelrooy bedankt voor Van Bastens Oranje

Rotterdam, 23 jan. Bondscoach Marco van Basten, zijn assistent John van `t Schip en aanvaller Ruud van Nistelrooy zijn in een persoonlijk gesprek niet nader tot elkaar gekomen. Daarop heeft Van Nistelrooy laten weten zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands elftal. Van Basten en Van `t Schip spraken vrijdag met de spits van Real Madrid in de Spaanse hoofdstad. De afgelopen maanden was de relatie bekoeld geraakt, nadat Van Basten de aanvaller niet meer opriep voor het Nederlands elftal. Tijdens het WK vorig jaar in Duitsland gold Van Nistelrooy aanvankelijk nog als aanvalsleider van Oranje. De voormalige PSV`er werd voor de achtste finale tegen Portugal gepasseerd. Van Basten gaf na het WK de voorkeur aan onder anderen Klaas Jan Huntelaar van Ajax. Van Nistelrooy uitte in de media kritiek op de werkwijze van de oud-voetballer van Ajax en AC Milan. De spits en de bondscoach kwamen na een telefoongesprek tot de conclusie dat de basis voor een goede samenwerking ontbrak. Van Nistelrooy (30 jaar en goed voor 54 interlands) liet het nieuwe persoonlijke onderhoud met de bondscoach de afgelopen dagen op zich inwerken, maar heeft Van Basten gistermiddag laten weten dat er wat hem betreft nog steeds sprake is van onvoldoende vertrouwen. ”Teleurstellend, want ik heb altijd graag voor het Nederlands elftal gespeeld en had dat ook willen blijven doen”, zegt de spits in een schriftelijke reactie.