Serie ‘24’ maakt moslims boos

Amerikaanse moslimorganisaties maken bezwaar tegen de populaire tv-serie 24 omdat in het nu in de VS lopende seizoen enkele terroristen een moslimachtergrond hebben. De terroristen plegen in diverse Amerikaanse steden zelfmoordaanslagen.

Twee jaar geleden protesteerden dezelfde ‘Council on American-Islamic Relations’ ook al en riep acteur en producent Kiefer Sutherland kijkers op feit en fictie niet door elkaar te halen. Tv-zender Fox herhaalt dat commentaar nu en zegt geen enkele bevolkingsgroep als slechteriken uit te sluiten. Eerder hadden Duitsers, Russen, Chinezen, Oost-Europeanen en blanke Amerikanen het op de binnenlandse veiligheid van de VS gemunt.

Seizoen zes begon vorige week in de VS met een voor Fox mislukte dubbele premièreavond. De vier afleveringen die op twee avonden na elkaar uitgezonden werden, waren van tevoren uitgelekt en werden op grote schaal via internet binnengehaald. (NRC)