Rita Verdonk moet stichting ontbinden

den haag. Rita Verdonk, demissionair minister en Tweede Kamerlid, moet de Stichting Stem Rita Verdonk ontbinden. Haar huidige website, www.stemrita.nl, gaat uit de lucht. Dat is de uitkomst van een heisessie van de VVD-fractie, gisteren. In de fractie is volgens bronnen onrust ontstaan over een artikel in NRC Handelsblad van dit weekend. Daarin zeiden de vertrouwelingen van Verdonk dat zij nog steeds VVD-leider wil worden, ten koste van zittend partijleider Mark Rutte. Zij is ervan overtuigd dat zij van de VVD de grootste partij kan maken, waardoor zij premier kan worden. De Stichting Stem Rita Verdonk is daarom nog steeds actief. De stichting werd opgericht toen Verdonk in april 2006 meedeed in de strijd om het lijsttrekkerschap. Verdonk zegt dat haar campagneteam niet meer bestaat.