Radio Voorkeur

Desmet live. Conservator bij het Rijksmuseum Pieter Roelofs praat over de tentoonstelling Brand! Jan van der Heyden, schilder en uitvinder. Schilder Jan van der Heyden (1637-1712) maakte tal van tekeningen van stadsbranden en de vuurbestrijding. Ook een gesprek met de Vlaamse auteur Walter van den Broeck, over zijn boek De veilingmeester. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. NRC Handelsblad-journaliste Jannetje Koelewijn vertelt over haar bundel De alledaagse dood met daarin gesprekken met zieke mensen over hun naderende levenseinde. Radio 1, 19.04-20.00u.

De avonden. Guus Middag vertelt over Het wezen van de wolk een bundel met vijftig beschouwingen over poëzie van binnen- en buitenlandse dichters: Van Bai Juyi, Vladimir Nabokov en Eugenio Montale tot Jan Emmens, Willem Jan Otten en Cornelis Bastiaan Vaandrager. En een gesprek met Thomas Möhlmann, hoofdredacteur van het poëzietijdschrift Awater. Concertzender, 20.002-22.00u.

Casa luna. Overnameadvocaat Jan Louis Burggraaf geeft zijn visie over de overnamehausse, politiek, geloof en balans tussen werk en leven. Radio 1, 0.04-1.00u.