Meer behoefte aan nieuwe kantoren

Rotterdam. Ruim 3.000 bedrijven en overheidsinstellingen overwegen binnen drie jaar te verhuizen of hun huidige kantoor te verbouwen. Dat is aanmerkelijk meer dan twee jaar terug. Alles bij elkaar is met die plannen zo`n 9 miljoen vierkante meter kantoorruimte gemoeid. Dit blijkt uit een rapport van de brancheorganisatie van bouwondernemers en projectontwikkelaars NVB. De verhuis- en verbouwingsdrift is een gevolg van de goed draaiende economie. Ook vorig jaar was het al dynamisch op de kantorenmarkt: toen kwam er 1,2 miljoen vierkante meter kantoorruimte bij, 30 procent meer dan het jaar ervoor. Het Nederlandse bedrijfsleven is positief over de toekomst en zoekt daarom vaker naar een ander en vooral groter kantoor. Er is vooral behoefte aan multifunctionele locaties, goede bereikbaarheid en genoeg parkeerplaatsen.