Internet Voorkeur

Lokaal nieuws. Dat talloze websites inmiddels gebruikmaken van de digitale landkaarten van Google Maps is inmiddels bekend. Zo maakten lezers van nrc.next en NRC Handelsblad het vorig jaar op debatsite We the People een digitaal fotoalbum van Europa met behulp van de Google-kaarten. Dagblad Trouw gebruikt nu Google Maps om nieuws uit heel het land op regioniveau te presenteren. Op trouw.nl/indebuurt krijgen bezoekers met een klik op hun woonplaats of regio op de landkaart van Nederland het lokale nieuws. Hierbij maakt de site niet alleen gebruik van de nieuwsstroom van de Trouw-website, maar ook van andere nieuwssites met behulp van zogenoemde RSS-feeds. Bezoekers van ‘Trouw in de buurt’ hebben ook de mogelijkheid om eigen nieuws uit hun regio op de nieuwe website te plaatsen. „Een weggelopen kat kan de hele straat ook behoorlijk bezighouden”, schreef Trouw afgelopen zaterdag in een artikel over het project. Tot dusver werd deze vorm van burgerjournalistiek vooral uitgeoefend op regionale sites als Unieuws.nl en de digitale dorpspleinen van de Twentsche Courant Tubantia. De komende weken moet blijken in hoeverre de lezers van een landelijk dagblad bereid zijn om hun eigen regionale nieuws op te sturen.

Bekijk het lokale nieuws op trouw.nl/indebuurt