7 redenen om thuis te blijven

Je DNA aan de muur DNA-schilderij www.dna-art.nl, vanaf 499 euro
Je DNA aan de muur DNA-schilderij www.dna-art.nl, vanaf 499 euro

Welke film wordt uitgebeeld?

www.stationerymovies.com

Dat ook postorderbedrijven die kantoorbenodigdheden verkopen grappige reclamespots kunnen bedenken, bewijst deze website. Op Stationery Movies staan twintig snapshots met filmscènes die uitgebeeld worden door bureauartikelen van Viking zoals nietmachines, scharen en markeerstiften. De bedoeling is om je filmkennis te testen en aan de hand van deze snapshots te raden welke filmklassieker bedoeld wordt. Als je de juiste titel geraden hebt, verschijnt die in het groen. Het is een heel leuke quiz, alleen zijn sommige filmomschrijvingen wel erg cryptisch en wordt er net iets te veel inlevingsvermogen verondersteld om uit een verzameling kleefblaadjes en paperclips een film te herkennen. Wie alle twintig juiste antwoorden kan vinden, kan deelnemen aan de prijsvraag. De winnaar wint de twintig films uit de quiz op dvd. Maar uiteraard zijn die antwoorden ook te vinden door de handige internetsurfers. Creatievelingen en doorwinterde kantoorklerken kunnen ook zelf filmscènes ensceneren met het Viking-kantoormateriaal. De winnaars krijgen filmbonnen. (EB)

2 Reportage

PREMtime

Ned 3, 21.30-22.00u.

Ter ere van de honderdste uitzending van zijn programma belt Prem Radhakishun aan bij mensen die wonen op huisnummer 100. Zo komt Radhakishun op de Amsterdamse wallen terecht bij een een oecumenische woongemeenschap en bezoekt hij in in het Limburgse Weert een erotische massagesalon. Overal waar hij aanbelt stelt hij steevast dezelfde vraag: hoe gelukkig bent u eigenlijk in en met ons dichtbevolkte polderlandje?

3 Film

Guest House Paradiso

Veronica, 20.30-22.05u.

De Britse komieken Rik Mayall en Adrian Edmondson (bekend van The Young Ones en Bottom) moeten in deze film het slechtst lopende hotel van Groot-Brittannië runnen. De paniek slaat toe als een beeldschone actrice het hotel als schuilplaats gebruikt om haar agressieve verloofde te ontvluchten. De twee mannen, die continu met elkaar in de clinch liggen, proberen vol te houden dat Guest House Paradiso een respectabel hotel is.

4 Documentaire

Getting away with murder

Canvas, 20.50-21.40u.

In 1990 verdwijnt Julie Hogg. Billy Dunlop, verdacht van de verdwijning, wordt vrijgesproken wegens gebrek aan bewijs. Terwijl Dunlop opschept over hoe hij wegkomt met moord, vindt Julies moeder het lichaam van haar dochter. Ze trekt ten strijde tegen het Britse recht om Dunlop in de cel te krijgen. Maar dat gaat niet zomaar: iemand kan geen twee keer berecht worden voor één misdaad en Dunlop is al vrijgesproken.

5 Serie

The A-team

RTL 7, 18.00-18.55u.

Hannibal, B.A., Face en Murdock. De helden uit het succesvolle The A-team. Aan het eind van de Vietnamoorlog worden ze veroordeeld voor een bankoverval. Het viertal ontsnapt, vlucht naar Los Angeles en duikt onder. In Amerika overleven ze als huurlingen en komen op voor mensen die onrecht wordt aangedaan. The A-team staat onder leiding van John ‘Hannibal’ Smith, de sigaarrokende kolonel. Sergeant Bosco Albert Baracus (‘B.A.’) is voor niets of niemand bang, maar lijdt aan vliegangst, waardoor hij voor elke vlucht in slaap moet worden gebracht. Regelneef van het team is luitenant Templeton ‘Face’ Peck. Kapitein H.M. Murdock is de piloot. Hij is gek verklaard en moet voor elke opdracht uit een psychiatrische inrichting ontsnappen. In de jaren ’80 trok The A-team honderdduizenden kijkers. RTL 7 hoopt dat dit anno 2007 niet anders is en zendt de serie vanaf vandaag dagelijks uit. (LvdS)

6 Douchen

Wereld op je hoofd

www.bestthings.nl, voor 6,95 euro

Een driedimensionale wereldbol op je kop, en de regen die vanuit de hemel neer klettert op de hele aarde. Na de zondvloed heeft het waarschijnlijk nooit meer geregend op alle delen van de wereld tegelijkertijd. Maar zet je deze plastic badmuts op je hoofd, ga je onder de douche staan en spoel je jezelf eens grondig af, dan is het of Bijbelse taferelen herleven. De diertjes (bacteriën) op je lijf overleven niet als Noach ze niet snel in een arkje stopt, en er mee wegvaart op de druppels van de douchestraal. Eén deel van je lichaam blijft gespaard van de zondvloed als je de badmuts opzet. Dat is natuurlijk je haar. Want gewassen haar kan soms zorgen voor een ernstige bad hair day. Zeker bij mannen zijn vette lokken, krioelend van het ongedierte dat in de wax blijft haken, vaak juist de bedoeling. Ideaal dus, deze wereldbol, die van de rug van Atlas gerold is naar het hoofd van de gewone sterveling. (LvB)

7 Kunst maken

DNA-schilderij

www.dna-art.nl, vanaf 499 euro

Hè gelukkig, schoonheid zit van binnen. Dat meldt althans de website dna-art.nl. En als ze dat zeggen, willen ze iets van je. Deze keer is het een schilderij verkopen, maar wel een bijzonder exemplaar. Namelijk een werk van je eigen DNA-code. Lijkt het in eerste instantie nog het meest op het werk van een vj, het blijkt je eigen ikje. Of die van je lief. Meld je aan via de site, dan krijg je een kit met wattenstaafje opgestuurd. Die schraap je langs de binnenkant van je wang, inpakken, opsturen. Met ingewikkelde technieken maakt DNA-art er in een laboratorium een schilderij van, in allerlei kleuren. Schilderen doe je met een wattenstaafje. Op de site staat een toelichtende video. Inclusief de geruststellende gedachte dat je DNA – na productie van het kunstwerk – wordt vernietigd. Maar ook de minder geruststellende opmerking dat het DNA van de mens voor 98 procent op dat van een chimpansee lijkt. (JvG)

Met bijdragen van Laura van Baars, Eline Bergmans, Jessica van Geel en Leoni van de Schraaf