Van Persie scoort en loopt blessure op

Robin van Persie staat waarschijnlijk zo’n zes weken aan de kant. De aanvaller van Arsenal liep in het gewonnen duel tegen Manchester United een gebroken middenvoetsbeentje in de rechtervoet op.

Arsenal won de topper met 2-1. Clubtopscorer Van Persie tekende als invaller – hij kwam halverwege de tweede helft in het veld – in de slotfase voor de 1-1. Daarbij liep hij zijn blessure op. Het was zijn elfde goal van het seizoen. Thierry Henry zorgde in blessuretijd voor de onverwachte winst.

Na het duel werd een scan van de voet van Van Persie gemaakt. Die maakte duidelijk dat er een scheurtje in het bewuste botstukje zat. De 23-jarige internationalmist in ieder geval de oefeninterland van het Nederlands elftal tegen Rusland op 7 februari in Amsterdam. Verder kan hij tegen PSV in de achtste finales van de Champions League niet meedoen.

International André Ooijer raakte dit weekeinde nog ernstiger geblesseerd. De speler van Blackburn Rovers liep in het duel tegen Manchester City een gebroken kuitbeen en gescheurde enkelbanden op. Hij is waarschijnlijk voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. (AP)