Televisie Voorkeur

Eerste aflevering in de serie I shouldn’t be alive waarin ongelooflijke verhalen tot leven worden gebracht aan de hand van nagespeelde scènes en ooggetuigenverslagen. Vanavond Lost in the snow over James en Jennifer Stolpa en hun baby die op weg naar een begrafenis en in een sneeuwstorm vast komen te zitten. Moet de vader zijn vrouw en kind achter laten om hulp te zoeken of moeten ze als gezin bij elkaar blijven? Discovery Channel, 22.00-23.00u. Foto Discovery
Eerste aflevering in de serie I shouldn’t be alive waarin ongelooflijke verhalen tot leven worden gebracht aan de hand van nagespeelde scènes en ooggetuigenverslagen. Vanavond Lost in the snow over James en Jennifer Stolpa en hun baby die op weg naar een begrafenis en in een sneeuwstorm vast komen te zitten. Moet de vader zijn vrouw en kind achter laten om hulp te zoeken of moeten ze als gezin bij elkaar blijven? Discovery Channel, 22.00-23.00u. Foto Discovery

actualiteiten

Netwerk. Onder meer aandacht voor een Nederlands fotomodel dat anorexia had en nu andere modellen waarschuwt voor de gevaren van de mode-wereld. De internationale organisatie Academy for Eating Disorders doet een klemmend beroep op de mode-industrie en de overheid om extreem magere modellen op de catwalk en de modebladen te weigeren. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Onder meer aandacht voor de Duitse film Das Leben der Anderen van de Duitse filmer Florian Henckel von Donnersmarck over het reilen en zeilen van de voormalige Oost-Duitse geheime dienst Stasi. De film die op het komende Rotterdamse filmfestival te zien is heeft in Duitsland al enkele prijzen gewonnen. Ned.2, 22.15-22.50u.

Documentaire

Tegenlicht: Van de straat. Verslag uit de spreekkamer van psychiater G. Hauptmann van het opvang- en crisiscentrum van de Boumanstichting in Rotterdam, waar aan de hand van de verhalen van de voormalige Keileweg-prostituees Anneke en Cindy een beeld wordt geschetst van het hun gevecht tegen hun verslaving en getraumatiseerde verleden. Ruim een jaar geleden sloot Rotterdam de tippelzone aan de Keileweg. De kijker wordt meegenomen in de de pogingen opnieuw lijn in het leven van deze vrouwen te brengen. Ned.2, 20.55-21.47u.

Inside the Forbidden City: Secrets. Over de Verboden Stad die 500 jaar lang de hoofdstad van het Chinese Rijk was. Neem kennis van de geheimen van de voormalige bewoners en de ontdekkingen die gedaan werden tijdens de renovatie van de stad. National Geographic, 21.30-23.30u.

Panorama: How to poison a spy. In november 2006 werd de Russische dissident en ex-spion Alexander Litvinenko met het radioactieve polonium-210 vergiftigd. Hoe is het allemaal zo ver gekomen? BBC1, 21.30-22.00u.

Nuclear secrets: Superspy. Tweede aflevering van een 5-delige serie over de keerpunten in de kernwapenwedloop. Klaus Fuchs speelde de geheimen van de atoombom door aan de Russen en gaf hiermee het startsein voor de Koude Oorlog. BBC2, 22.00-23.00u.

Storyville: My friend Sasha – A very Russian murder. Regisseur Andrei Nekrasov maakte een reportage over het autoritaire en corrupte systeem in Rusland met de onlangs vergiftigde voormalig KGB-agent Litvinenko. BBC2, 0.20-1.20u.

praatprogramma

De wereld draait door. In februari viert het ANP het 70-jarig bestaan van het radionieuws, met o.a. een competitie voor aankomende nieuwslezers. Radionieuwslezer van het eerste uur Arend Langenberg en voorzitter van de jury vertelt erover. Verder praten Floris van Bommel en acteur en filmmaker Rutger Hauer over hun samenwerking in een nieuwe campagne voor hiv-besmette kinderen en zwangere vrouwen. Ook gaat Hauer in op de masterclass die hij in Rotterdam tijdens het filmfestival geeft aan internationale studenten. Ned.3, 19.30-20.25u.

Pauw & Witteman. Gast is onder anderen Youp van ’t Hek over zijn nieuwste theatershow De Schreeuwstorm. Verder uitgever Cornelis van den Berg van het gratis dagblad De pers en tot politiek commentator benoemde Hans Wiegel. Ned.1, 23.00-23.55u.

informatief

Dokument: totdat ik beroemd ben. Tweede aflevering van de drieluik waarin drie jonge schoolverlaters worden gevolgd. De 21-jarige Susan is een alleenstaande moeder. Ze hing altijd rond op straat en blowde. Nu is ze verslaafd aan soaps en zou als actrice haar geld willen verdienen. Ned.2, 22.50-23.45u.

Trust me I’m a healer: Ray, Gillian & Paul. Serie over mensen die over geneeskrachtige gaven beschikken. Ray Brown’s lichaam wordt regelmatig overgenomen door de geest van de apostel Paulus, die volgens de Bijbel werd bekeerd op weg naar Damascus. Met de hulp van Paulus is Ray in staat mensen te genezen door middel van handoplegging. BBC2, 23.00-23.30u.

consument

Radar. Aandacht voor de meest irritante reclame van 2006 en meest irritante bn’er in een reclame. Verder ziektekostenverzekeraars die ondanks het advies van de huisarts uw medische behandeling in het buitenland – omdat de wachttijd daar korter is dan in Nederland – weigeren te vergoeden. Ned.1, 20.30-21.10u.

kunst

Film 2007. Vanavond gesprekken over de Oscar-nominaties met Peter O’Toole over Venus en met Leonardo DiCaprio over Blood diamond. BBC1, 0.05-0.35u.

sport

Holland sport. Gast in deze uitzending is de Italiaanse ski-legende Alberto Tomba die op de Olympische Spelen in totaal drie keer goud won op de slalom. Verder Heerenveen-trainer Gert Jan Verbeek (zelf oud-bokser) over zijn liefde voor de bokssport. Ned.3, 20.25-21.20u.