Televisie Film van de dag

True Lies. De regisseur van de Terminator-films maakte een dure en nogal ironische actiefilm met Arnold Schwarzenegger als geheim agent met James Bond-allure. De spion trekt ten strijde tegen het internationaal nucleair terrorisme. Zijn missie is zo geheim dat zelfs zijn eigen vrouw (Jamie Lee Curtis) niet weet wat hij uitspookt als hij niet thuis aan de afwas staat. Ze denkt dat haar saaie echtgenoot ’s ochtends zijn grijze pak aantrekt om computers te verkopen. In hetzelfde pak danst Arnie echter vrolijk de tango met een femme fatale, aanschouwt hij de even fatale paddestoelwolk boven de Florida Keys en achtervolgt hij te paard een terrorist dwars door het Marriott Hotel. Dat zijn echtgenote denkt dat hij een saaie verkoper is, leidt tot een weeë moraal over gezins- en huwelijksleven. „Ik ben getrouwd met Rambo!”, roept Curtis verschrikt uit als ze zijn ware gedaante ontdekt.(James Cameron, 1994, VS), SBS 6, 20.30-23.30u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg