Subtiele eigen neodisco- draai aan Donna Summer

cd dance Lindstrøm: It’s A Feedelity Affair Feedelity Recordings/ Smalltown Supersound, distr. Lowlands ****- Hans-Peter Lindstrøm
cd dance Lindstrøm: It’s A Feedelity Affair Feedelity Recordings/ Smalltown Supersound, distr. Lowlands ****- Hans-Peter Lindstrøm

cd dance

Lindstrøm: It’s A Feedelity Affair Feedelity Recordings/ Smalltown Supersound, distr. Lowlands

****-

De Zweedse danceproducer Hans-Peter Lindstrøm wordt wel gerekend tot de stroming van de neodisco. In navolging van danslustige lieden als Morgan Geist, Daniel Wang en Kelley Polar verkent hij de erfenis van de disco, al moet gezegd dat wegens het overwegend elektronische karakter van zijn muziek de grens met house en andere synthetische dance-genres maar dun is.

Maar dan is het weer zo dat het fantastisch getitelde There Is A Drink In My Bedroom And I Need A Hot Lady bijna per maat meer op de beroemde, repeterende baslijn van Donna Summers legendarische I Feel Love gaat leunen. Giorgo Moroder, het genie achter dat nummer, moet om minder rekeningen verstuurd hebben. Toch weet Lindstrøm er een subtiele eigen draai aan te geven, ook als hij pal daarop, in Further Into The Future, hetzelfde trucje uithaalt.

Dat klinkt gemakzuchtig, en op het eerste gehoor komen deze nummers, eerder op verspreid vinyl verschenen, al net zo over. Maar het raffinement waarmee het gladde geblieb en de relaxte beats in elkaar verknoopt zijn, neemt sluipenderwijs de overhand en zo wordt It’s A Feedelity Affair toch een plaat met een prettig verslavende werking.

    • Jacob Haagsma