Stappende agenten koelen woede op taxi

Twee agenten van de politie Midden en West Brabant zijn gistermorgen in Oosterhout aangehouden op verdenking van vernieling van een taxi . Na verhoor zijn beiden later op de dag in vrijheid gesteld. Drie andere agenten worden de komende dagen gehoord als getuigen.

„Integriteit staat bij ons hoog in het vaandel, en dit is geen voorbeeld waar we trots op zijn”, zegt een woordvoerder van het landelijke politiekorps, die de zaak in behandeling heeft genomen. „Ook buiten diensttijd heeft een agent een voorbeeldfunctie. Daar hameren we niet voor niets op tijdens de opleiding.”

De agenten, 23 en 29 jaar oud, waren met drie collega’s op stap geweest in Oosterhout, toen ze tegen half vier door een taxi in het nauw zouden zijn gedreven in een smalle straat in het centrum. Een van de agenten zou de chauffeur vergeefs hebben aangesproken op diens rijgedrag, waarna de agenten hun woede koelden op de auto. Daarbij sneuvelden onder meer de buitenspiegels. Of er alcohol in het spel was, zegt de korpsleiding nog niet te weten.