Radio Voorkeur

Desmet live. Acteur Remco Melles praat over zijn rol in de voorstelling Italiaanse Nacht geschreven door de Oostenrijks-Hongaarse schrijver Ödön von Horváth. Verder aandacht voor de agressieve wervingsacties van goede doelen met Marc Broere van Onze Wereld en directeur van Cordaid, Lilianne Ploumen. Radio 5, 18.02-19.50u.

Kunststof. Dichter Menno Wigman vertelt over zijn prozadebuut Het gesticht waarin in een verslag van zijn verblijf in 2005 op het terrein van de Willem Arntszhoeve in Den Dolder. Radio 1, 19.04-20.00u.

Componist van de week. Deze week aandacht voor de Italiaanse componist, zanger en harpist Marco Marazzoli (ca. 1602-1662). Hij componeerde oratoria en opera’s waaronder La vita humana die tijdens het afgelopen Holland Festival Oude Muziek nog werd uitgevoerd. De laatste jaren wordt zijn sprankelende muziek herontdekt. Radio 4, 19.30-20.00u.

Casa luna. Oud-hoogleraar staatsrecht en oud-Senator voor D66 Jan Vis voorspelt met een CDA-PvdA-CU kabinet vaker kabinetscrises. Hij praat o.m. over de formatie. Radio 1, 0.04-1.00u.