`Raciste` Jade Goody weg uit Britse Big Brother-huis

LONDEN. Een bewoonster van het Britse Big Brother-huis die is beschuldigd van racistische opmerkingen jegens een Indiase medebewoonster, is vrijdagavond massaal door de kijkers weggestemd. De kwestie is al weken belangrijk nieuws in Indiase en Britse media. In het Celebrity Big Brother-huis wonen een aantal bekende mensen. De winnares van een vorige editie, Jade Goody, kon na de stemming haar biezen pakken. Zij heeft samen met twee andere blanke bewoners vervelende opmerkingen gemaakt tegen de Indiase Bollywood-actrice Shilpa Shetty die daar emotioneel op reageerde. Dat veroorzaakte een recordhoeveelheid van 38.000 klachten bij de Britse mediatoezichthouder Ofcom. In India hebben duizenden mensen geprotesteerd tegen de behandeling van hun landgenote.