Premium

Het hele Hebben-team stond al kwijlend boven de Archos 604, een draadloze mediaspeler die ook als videorecorder kan dienen. Op dit moment is dat het meest luxe wat je op draagbaar videogebied kan krijgen. Op de CES in Las Vegas was de Cowon Q5 te zien, die in februari of maart op de markt moet gaan verschijnen. Het Koreaanse bedrijf noemt de Q5 een Premium PMP, oftewel de ultieme portable media player. Eigenlijk is het een kleine pc. Want de Q5 (5 inch scherm van 640x 480 pixels) ondersteunt wifi en kan via bluetooth ook een verbinding leggen met een snel modem voor mobiel internet. Bovendien is er een optie om van de PMP een navigatiesysteem te maken. De Q5 heeft een serieuze component-uitgang om je tv te koppelen, waar de meeste andere videospelers het met zo’n lullig geel composiet-kabeltje moeten doen. Ergo: Premium PMP.

Marc Hijink

Meer over luxe mobiele videospelers op nrc.nl/hebben

    • Marc Hijink