Nader bekeken

Jaap van der Leck kreeg als trainer van Feyenoord in het seizoen 1957/58 de meeste doelpunten om zijn oren. Gemiddeld per wedstrijd incasseerde de Rotterdamse club maar liefst 2,24 tegengoals. Dat is een gemiddelde waar Erwin Koeman voorlopig niet voor hoeft te vrezen. Mede door de nederlaag gisteren tegen NAC met 4-1 heeft Feyenoord in deze competitie tot nog toe 1,9 doelpunt tegen gekregen. Behalve de NAC-doelpunten tikten ook de goals van Ajax (4-0), NEC (4-1) en FC Groningen (3-0) flink aan. In totaal heeft Feyenoord al veertig doelpunten geïncasseerd, evenveel als Sparta en ADO. Het positieve saldo bedraagt nog maar twee doelpunten.

Het record uit het seizoen 1994/1995 komt dichterbij, toen onder leiding van Willem van Hanegem maar liefst zeven maal met drie of meer doelpunten verschil werd verloren. Dit seizoen werd tot nog toe vier maal met zulke grote cijfers verloren.