`Little Miss Sunshine` onverwachte winnaar Producers Guild

Londen. De low-budget film Little Miss Sunshine heeft een belangrijke filmprijs gewonnen, die vaak een voorbode is van succes bij de Oscaruitreiking. In een verrassende uitspraak werd de zwarte familiekomedie door de Producers Guild of America (PGA) uitgeroepen tot beste film. Bij die prijsuitreiking versloeg Little Miss Sunshine gedoodverfde Oscarfavorieten als Babel, The Departed, The Queen en Dreamgirls. 11 van de 17 keer wordt de film die door de PGA tot beste film wordt verkozen, ook Oscarwinnaar in die categorie. Little Miss Sunshine, met Toni Collette en Steve Carell in de hoofdrollen, gaat over een disfunctionele familie die vastbesloten is de zevenjarige dochter finalist bij een missverkiezing te maken. Bij de PGA-verkiezing wonnen ook Cars (beste animatiefilm) en Grey`s Anatomy (beste tv-drama).