Lindstrøm

De Zweedse danceproducer Hans-Peter Lindstrøm wordt gerekend tot de stroming van de neodisco. In navolging van danslustige lieden als Morgan Geist, Daniel Wang en Kelley Polar verkent hij de erfenis van de disco, al is wegens het overwegend elektronische karakter van zijn muziek de grens met house en andere synthetische dance-genres maar dun.

Maar dan is het weer zo dat het fantastisch getitelde There Is A Drink In My Bedroom And I Need A Hot Lady bijna per maat meer op de beroemde, repeterende baslijn van Donna Summers legendarische I Feel Love gaat leunen. Giorgo Moroder, het genie achter dat nummer, moet om minder rekeningen verstuurd hebben. Toch komt Lindstrøm met een subtiele eigen draai, ook als hij in Further Into The Future, hetzelfde trucje uithaalt.

Dat klinkt gemakzuchtig en op het eerste gehoor komen deze nummers, eerder op verspreid vinyl verschenen, al net zo over. Maar het raffinement waarmee het gladde geblieb en de relaxte beats in elkaar zijn verknoopt, neemt sluipenderwijs de overhand en zo wordt It’s A Feedelity Affair toch een plaat met een prettig verslavende werking.

Jacob Haagsma

Lindstrøm : It’s A Feedelity Affair Feedelity Recordings/ Smalltown Supersound, distr. Lowlands

    • Jacob Haagsma