Koud

Even wordt het een beetje winter. Vannacht gaat het licht tot matig vriezen met in het oosten op beschutte plaatsen temperaturen van min 7 of min 8 graden.

Morgen begint zonnig, maar al in de ochtend arriveert bewolking in het noordwesten. Daaruit kunnen enkele winterse buien vallen met regen of natte sneeuw. Naarmate de strook met bewolking en buien overdag verder het land op trekt, neemt de activiteit af. Misschien valt er tot over Flevoland, het Gooi en het westen van het land ’s middags een lichte sneeuwbui. Verder naar het oosten en zuiden blijft het overal droog, al zal ook daar de bewolking toenemen. Bij een zwakke tot matige wind, uit richtingen tussen west en noord, stijgt de temperatuur bij de kust tot rond 4 graden. Landinwaarts blijft het met 1 tot 3 graden iets kouder. In de nacht van dinsdag op woensdag vriest het in het algemeen licht met min 1 tot min 4 graden. Aan zee blijft de temperatuur boven nul en vallen een paar winterse buien.

Morgen kunnen de winterse buien iets verder het land opkomen. Overal in het westen en Friesland kan een (natte) sneeuwbui vallen. Aan zee kan dat overigens ook regen zijn. Het wordt 2 tot 4 graden. Donderdag blijft het rustig en vrij koud winterweer. Vrijdag wordt het bewolkt met regen die in het binnenland voorafgegaan kan worden door (natte) sneeuw. Uiteindelijk wordt het een graad of 6, waarna het de dagen erna nog iets zachter wordt.