Koploper Manchester onderuit bij Arsenal

Dankzij doelpunten van Robin van Persie en Thierry Henry heeft Arsenal gisteren Manchester United verslagen: 2-1. Wayne Rooney had de bezoekers op voorsprong gezet, waarna invaller Van Persie doelman Edwin van der Sar passeerde. Henry kopte ver in blessuretijd de winnende goal binnen.

Van Persie liep in het duel een gebroken middenvoetsbeentje in de rechtervoet op en staat waarschijnlijk zo’n zes weken aan de kant.

Ook Dirk Kuijt scoorde in Engeland. Namens Liverpool maakte de Nederlandse spits zaterdag in het duel met Chelsea (2-0) al na vier minuten het openingsdoelpunt. Jermaine Pennant zorgde niet veel later voor de tweede treffer.

Arjen Robben moest al na 21 minuten naar de kant met een enkelblessure. De buitenspeler van Chelsea was pas net hersteld van hamstringklachten, waardoor hij een aantal weken aan de kant stond. Naast Robben speelde ook oud-Feyenoorder Salomon Kalou in de basis. De geblesseerde verdediger Khalid Boulahrouz ontbrak bij de ploeg uit Londen.

De kritiek op trainer José Mourinho zal door het verlies verder toenemen. Chelsea liet de voorbije weken in de competitie ook al punten liggen tegen Arsenal (1-1), Reading (2-2), Fulham (2-2) en Aston Villa (0-0). Als reden voor de mindere periode noemde de Portugees de afwezigheid van de langdurig uitgeschakelden John Terry en Petr Cech.

Doelman Cech keerde zaterdag na drie maanden terug onder de lat. Hij liep in oktober een schedelbasisfractuur op in het duel met Reading. Tegen Liverpool keepte hij met een soort rugbyhelm op zijn hoofd. De 24-jarige Tsjech kon een nederlaag niet voorkomen.

André Ooijer brak in de met 3-0 gewonnen wedstrijd van Blackburn Rovers tegen Manchester City een kuitbeen en scheurde zijn enkelbanden. De verdediger moet binnenkort geopereerd worden. Naar verwachting is de voormalig PSV-speler een half jaar uit de roulatie en zal daardoor de rest van het seizoen niet meer in actie komen. (ANP)