Justitie doet onderzoek naar zakenman Sijthoff

Rotterdam. Justitie heeft een inval gedaan bij zakenman Bob Sijthoff. Een woordvoerder van het functioneel parket heeft dat gisteren bevestigd. Opsporingdienst FIOD-ECD deed donderdag 11 januari huiszoeking op het kantoor van Sijthoff in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. Justitie wil verder geen mededelingen doen over dit onderzoek, ook niet of Sijthoff ergens van verdacht wordt. Bob Sijthoff is de zoon van de in 2000 overleden Henk Sijthoff, de oprichter van het Financieele Dagblad. Deze krant werd in 1997 voor 84 miljoen gulden (38 miljoen euro) aan het personeel, investeringsmaatschappij HAL en zijn neef Willem Sijthoff verkocht. De Haagse taak van zijn familie was eigenaar van de Haagse Courant en Sijthoff Pers. In 2004 werd Sijthoff in Zwitserland vastgehouden in verband met een afpersingszaak. Een Zwitserse bankier verklaarde tegenover justitie op Sijthoffs kantoor te zijn bedreigd. In De Telegraaf deed Sijthoff dat af als ”een onzinverhaal”.