Inval FIOD-ECD bij zakenman Sijthoff

Rotterdam, 22 jan. Justitie heeft een inval gedaan bij zakenman Bob Sijthoff. Een woordvoerder van het functioneel parket heeft dat gisteren bevestigd. Opsporingdienst FIOD-ECD deed 11 januari huiszoeking op het kantoor van Sijthoff in het kader van een strafrechtelijk onderzoek. Justitie wil verder geen mededelingen doen over dit onderzoek. Sijthoff is de zoon van de in 2000 overleden Henk Sijthoff, de oprichter van het Financieele Dagblad. De Haagse taak van zijn familie was eigenaar van de Haagse Courant en Sijthoff Pers. In 2004 werd Sijthoff twee weken in Zwitserland vastgehouden in verband met een afpersingszaak. Een Zwitserse bankier verklaarde tegenover justitie op Sijthoffs kantoor te zijn bedreigd. Voor zover bekend is Sijthoff niet in deze zaak vervolgd.