In 2006 recordaantal bezoekers Louvre

PARIS. Museum het Louvre in Parijs had in 2006 een recordaantal bezoekers, vooral dankzij hun dynamische vrijdagnachtprogrammering, succesvolle tijdelijke exposities en een serie lezingen door Nobelprijswinnaar Toni Morrison, zo verklaarde het museum gisteren. Ongeveer 8,3 miljoen mensen bezochten het museum in Parijs in 2006, tegen 7,5 millioen in het jaar ervoor. Er kwamen zowel meer Franse als meer buitenlandse bezoekers. De bezoekersaantallen van het museum stijgen al een paar jaar gestaag. Het museum zal gaan evalueren wat precies tot het hoge bezoekersaantal heeft geleid. Het zou kunnen dat de succesfilm The Da Vinci Code, die deels in het museum is opgenomen, tot hogere bezoekersaantallen heeft geleid. Ook heeft het museum tegenwoordig elke vrijdagavond een speciale programmering voor bezoekers onder de 26 jaar, met concerten en poetry slams. Een popuaire expositie was die van de Franse schilder Ingres die 379.000 bezoekers trok, aldus het Franse museum.