Getz en Music Dome: 300 mln.

De bouw van het grote cultuur- en uitgaanscentrum Getz en de Music Dome bij de Amsterdam Arena, waarvoor B en W van Amsterdam eind vorige week de plannen aan de gemeenteraad presenteerden, gaat in totaal ruim 300 miljoen euro kosten. Getz, met een Music Center, ruimte voor ZO! Cultuur en voorzieningen voor extreme sporten, bowling, fitness, een casino, een hotel met 250 kamers, horeca, winkels en meer dan honderd woningen, levert 2500 arbeidsplaatsen op. In de Music Dome, een hal voor popconcerten met 15.000 bezoekers. gaan per evenement 350 mensen werken.

De gemeente Amsterdam, die met het project in Zuidoorkest en nieuw stadshart met Europese aantrekkingskracht wil creëren, werkt daarbij samen met tal van zakelijke partnes op het gebied van vastgoed- en projectontwikkeling en een woningbouwvereniging. Onder de culturele partners, zijn impresario Mojo, Paradiso, Cosmic en het orkest Holland Symfonia.

Architecten van het Music Center met concert- en theaterzalen voor 250, 650 en 2500 bezoekers zijn Jerde Partnership, Los Angeles en Van den Over architecten (uitvoerend architect). De bouw begint in 2008, de opening vindt plaats in 2010/2011. Ook het architectenbureau Benthem & Crouwel ontwerpt een deel van Getz, dat rekenst op 4 miljoen bezoekers per jaar. De Music Dome moet met honderd evenementen per jaar 1,5 miljoen bezoekers gaan trekken.