een weekeinde vol voetbal

19-01-2007, DEN HAAG. ADO DEN HAAG - AZ. DANNY KOEVERMANS VIERT ZIJN DOELPUNT. FOTO BAS CZERWINSKI
19-01-2007, DEN HAAG. ADO DEN HAAG - AZ. DANNY KOEVERMANS VIERT ZIJN DOELPUNT. FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

PSV-trainer Ronald Koeman heeft de hoop op een extra aanvaller nog niet opgegeven. De club uit Eindhoven wil zich gedurende de transferperiode graag versterken met een spits. PSV probeerde Leonardo, Danko Lazovic en Albert Luque te halen, maar die transfers ketsten om diverse redenen af. „Maar we blijven zoeken”, zei Koeman na de 3-1 gewonnen competitiewedstrijd tegen Heerenveen. Volgens Koeman heeft PSV verreweg de minste aanvallers van alle topploegen in de eredivisie. „We hebben eigenlijk maar twee zekerheden, dat zijn Arouna Koné en Jefferson Farfán. Patrick Kluivert is dat vanwege zijn fysiek nog niet. Diego Tardelli heeft nog steeds problemen om aan te pikken bij het niveau. ”

Vitesse-trainer Aad de Mos gaf na afloop van de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (3-2) complimenten aan doelman Piet Velthuizen. „Hij maakte een onverstoorbare indruk en heeft zeer goed gekeept”, zei De Mos over de pas 20-jarige debutant, die geen schuld had aan beide tegentreffers. Velthuizen was de eerste helft van het seizoen tweede keus achter Wapenaar, die inmiddels is afgedankt en verhuisd naar Sparta. Eerste keus in het doel van de Arnhemmers is nu Stojkovic, die wordt gehuurd van FC Nantes. „Maar hij zal de concurrentiestrijd met Velthuizen moeten aangaan, voor de eerstvolgende wedstrijd tegen Willem II”, sprak De Mos.

Sparta heeft tegen Excelsior zijn laatste kans gegrepen om dit seizoen een derby te winnen. De ploeg van de scheidende trainer Wiljan Vloet won op het Kasteel van de rivaal uit Kralingen: 2-1. Sparta verloor eerder de twee derby’s tegen Feyenoord en uit bij Excelsior (1-3). Voor Vloet was het zelfs de eerste zege met Sparta tegen een stadgenoot. Vorig seizoen lukte het ook al niet tegen Feyenoord.

De waardering van de aanhang van Roda JC ging zaterdagavond in het Parkstad Limburg Stadion niet alleen uit naar de eigen ploeg, maar ook naar doelman Björn Sengier. De sluitpost van Willem II ging twee keer knullig in de fout bij een vrije trap en een afstandschot. De fraaie treffer van Kevin Bobson kon de pijn voor het tobbende Willem II niet verzachten. Roda JC won zonder te imponeren: 2-1.

Edson Braafheid voetbalt volgend seizoen bij FC Twente. De 23-jarige speler van FC Utrecht tekent bij Twente een contract voor drie jaar.

Jan Vennegoor of Hesselink had een groot aandeel in de overwinning van Celtic tegen Saint-Mirren. De Nederlandse spits maakte in de met 5-1 gewonnen thuiswedstrijd drie doelpunten, waarvan één uit een strafschop. Daarmee bracht hij zijn seizoenstotaal op acht treffers.

Osasuna heeft het competitieduel met Atlético Madrid (1-0 verlies) met zeven spelers afgesloten. In de laatste dertien minuten ontvingen vier Osasuna-spelers een rode kaart. Nooit eerder kreeg een team in Spanje zoveel rode kaarten.

Barcelona heeft de koppositie in de Spaanse competitie heroverd. De ploeg van Frank Rijkaard versloeg gisteravond hekkensluiter Gimnastic met 3-0 en kwam met 38 punten op gelijke hoogte met Sevilla, dat een dag eerder tegen Villarreal op 0-0 was blijven steken. Barcelona heeft een duel minder gespeeld.

Internazionale blijft maar winnen in de Italiaanse competitie. Gisteren bouwde de club zijn recordserie zeges uit tot dertien. Fiorentina moest er in Milaan aan geloven: 3-1. Nummer twee AS Roma kwam op grotere afstand door een gelijkspel bij Livorno (1-1). De Romeinse aanvoerder Francesco Totti kreeg rood. Palermo, derde op de ranglijst, speelde gelijk bij Reggina (0-0). De voorsprong van Inter op AS Roma is groot (negen punten), maar met de rest van de clubs is het verschil al immens. Palermo geeft net over de helft van de competitie al vijftien punten toe en de rest volgt op meer dan twintig.

Alessandro Del Piero speelde zaterdag zijn vijfhonderdste wedstrijd voor Juventus en scoorde ook nog. Juve, dat vanwege de straf in een omkopingsschandaal in de Serie B speelt, won met 4-2 van Bari.

Oud-Feyenoorder Bonaventure Kalou heeft zijn club Paris Saint-Germain naar de achtste finales van het Franse bekertoernooi geschoten. De Ivoriaan maakte na 66 minuten de enige goal van de wedstrijd tegen tweedeklasser Gueugnon. De overwinning was de eerste onder leiding van de nieuwe coach Paul Le Guen. Behalve PSG wisten ook Olympique Lyon, Lille, Olympique Marseille en RC Lens dit weekeinde de volgende ronde te bereiken.