Containers spoelen aan in Engeland

Containers spoelen aan in Engeland Londen, 22 jan. Aangespoelde zeecontainers op de kust van het Zuid-Engelse Branscombe. De containers komen van het Britse vrachtschip MSC Napoli, dat de bemanning met opzet heeft laten vastlopen in Het Kanaal nadat het in de storm van vorige week was lekgeslagen. Van de bijna 2.400 containers aan boord zijn er inmiddels 200 verloren. Ook is 200 ton olie uit het schip gestroomd. Volgens de Britse autoriteiten is er geen milieugevaar. Vandaag zou worden begonnen met de verwijdering van de resterende 3.000 ton olie aan boord. Foto AFP Debris litters teh area around the shipping containers washed up on the beach at Branscombe, Devon following the beaching of the cargo ship MSC Napoli after it was holed during storms on Saturday, 21st January 2007. The ship is carrying almost 2,400 containers, about 150 of which are said to hold hazardous chemical substances. The drifting vessel was being towed to Portland Harbour in Dorset for a salvage operation, but the Maritime and Coastguard Agency decided to beach it in Lyme Bay, near Sidmouth, instead, following the structural failure. AFP PHOTO/LEON NEAL
Containers spoelen aan in Engeland Londen, 22 jan. Aangespoelde zeecontainers op de kust van het Zuid-Engelse Branscombe. De containers komen van het Britse vrachtschip MSC Napoli, dat de bemanning met opzet heeft laten vastlopen in Het Kanaal nadat het in de storm van vorige week was lekgeslagen. Van de bijna 2.400 containers aan boord zijn er inmiddels 200 verloren. Ook is 200 ton olie uit het schip gestroomd. Volgens de Britse autoriteiten is er geen milieugevaar. Vandaag zou worden begonnen met de verwijdering van de resterende 3.000 ton olie aan boord. Foto AFP Debris litters teh area around the shipping containers washed up on the beach at Branscombe, Devon following the beaching of the cargo ship MSC Napoli after it was holed during storms on Saturday, 21st January 2007. The ship is carrying almost 2,400 containers, about 150 of which are said to hold hazardous chemical substances. The drifting vessel was being towed to Portland Harbour in Dorset for a salvage operation, but the Maritime and Coastguard Agency decided to beach it in Lyme Bay, near Sidmouth, instead, following the structural failure. AFP PHOTO/LEON NEAL AFP