7 redenen om uit te gaan

Hans Teeuwen warmt op
Hans Teeuwen warmt op

Fujiyama

Grote Markt 21b, Groningen Telefoon 050- 360 03 29 keuken open 14.00-23.00Japans, gemiddelde prijs 3-gangen à la carte 27,50 euroCategorie: Japans

Voorop staat dat je zitvlees moet hebben, want een gang of tien duurt al snel vier uur. Toch is het jongleren met de kruiden, potten en pannen en, gevaarlijk… messen, een leuke show om naar te kijken. Rondom de bakplaat zit je eerste rang en de prijs is daar ook naar. Veel vis, af en toe wel heel bijzonder, zoals de gemarineerde kwal. Ook over de bediening niets dan lof. Het kindermenu volgt nu eens niet de bekende riedel.

uitstekend | Zeer mooi en goed verzorgd restaurant, de bediening is erg vriendelijk. Ik had het nooit zo op rauwe vis, maar na een bezoek n.a.v. een gekregen dinerbon voor dit restaurant ben ik helemaal om. Het leuke is dat je kunt kiezen uit verschillende menu’s in diverse prijsklassen, zodat er voor ieder wat wils is. (27-12-2006 R. B. te Groningen)

goed | Voor werk een aantal keren in Japan geweest, dit is voor mij in Groningen de enige tent die mijn ervaring daar kan benaderen! Eten is authentiek, maar wel met Tokio-prijzen. (10-11-2006 M. W. te Groningen)

Eet en recenseer mee via www.nrc.nl/iens

2 KENNISCAFÉ

Nederland Snuffelstaat

Utrecht: Nieuwe Dikke Dries. Inl/res: 030-2332430 & www.tumultdebat.nl

Tumult, de Volkskrant en de Universiteit Utrecht organiseren iedere derde maandag van de maand het KennisCafé. De discussie over de onfeilbaarheid en veiligheid van computers is weer opgelaaid. Hoe ziet de toekomst van onze gecomputeriseerde samenleving eruit? Hoever gaan de controlemogelijkheden van de overheid? Met o.a. Bart Jacobs, hoogleraar software security and correctness aan de Radboud Universiteit Nijmegen en Jan Grijpink, hoogleraar computer- en informatiewetenschappen, Universiteit Utrecht. Columns door Marcel Hulspas en Maarten van Rossem.

3 DEBAT

Een politicus als buurman

Nijmegen: LUX. Tijd: 20.00u. Gratis kaarten via 0900-5894636.

Zou je naast een politicus willen wonen? Volgens een nu vrij gangbaar beeld zijn het allemaal zakkenvullers, draaikonten, leugenaars of mensen van een ander bedenkelijk allooi. Toch zijn dit de mensen die ons land besturen. Hoeveel vertrouwen hebben we eigenlijk nog in politici? Vanavond de uitslag van een publieke enquête gehouden in Nijmegen en omgeving, gevolgd door groepstherapie met Atzo Nicolaï (Minister voor Bestuurlijke vernieuwing en Koninkrijksrelaties) en Carla van Baalen (hoogleraar parlementaire geschiedenis aan de Radboud Universiteit).

4 JAZZ

Hans Teeuwen zingt jazz

Leiden: Leidse Schouwburg. Tijd: 20.15u. Res: 071-5163888 & www.leidseschouwburg.nl

Hans Teeuwens voorliefde voor jazz is al bekend sinds hij een cd met het Bas van Lier Trio maakte (One for My Baby). Het concert van vanavond, met werk van o.a Frank Sinatra en Ray Charles, is een opwarmertje voor Leiden Swingt 2007, dat plaatsvindt van 26 januari tot en met 3 februari. Hans Teeuwen wordt bijgestaan door een kwintet dat bestaat uit gitarist Jesse van Ruller, saxofonist Benjamin Herman, pianist Gideon van Gelder, bassist Sean Fasciani en Joost Kroon.

5 Musical

Mahalia

Eindhoven: Parktheater. Tijd: 20.15 uur. Entree: vanaf 21.50 euro. Res: 040-2111122 & www.parktheater.nl.

In deze musical, met opzwepende muziek, leren we jazz-zangeres Mahalia Jackson (1911-1972) kennen als ster en als persoon. We zien haar ontmoeting met Martin Luther King en haar optreden tijdens de demonstratie tegen discriminatie in 1963. Grote gospelsongs als Oh when the saints en We shall overcome zullen niet ontbreken. De gesproken tekst is in het Duits, de liedjes in het Engels. Regie: Michael Wedekind.

6 STUDENTENFILMS

InDeMaak

Utrecht: Louis Hartlooper Complex. Tijd: 19.30u. Entree: 5/7 euro. Res: 030-2320450; www.hartlooper.nl

InDeMaak biedt studenten de kans hun film, documentaire of animatie te laten zien in het Louis Hartlooper Complex. Nederland kent een groot aantal opleidingen op het gebied van film en televisie, maar studenten hebben weinig mogelijkheden om hun werk buiten de muren van de opleiding te vertonen aan een groter publiek. De films worden vertoond o.l.v scenarist Mieke de Jong, bekend van o.a. Knetter (regie: Martin Koolhoven), Lepel (van Willem van de Sande Bakhuyzen) en Blondje (Danyael Sugawara).

7 FILM

Rocky Balboa

Regie: Sylvester Stallone. Met: Sylvester Stallone, Burt Young en Antonio Tarver. In: 58 bioscopen.

Aan het eind van de zesde Rocky-film kunnen we opgelucht ademhalen. Sylvester Stallone heeft nog geen grammetje vet te veel, hij kan eieren achteroverslaan als een dragonder, gewichtheffen als een Bulgaar en boksen als The Italian Stallion die hij in 1976 nog was. En het belangrijkst, na de (morele) overwinning die Rocky Balboa bezegelt, is het voorgoed gedaan met de reeks rond de underdog die wereldkampioen boksen werd.