25 militairen VS dood, Sadr heft boycot op parlement Irak op

Bagdad. In Irak zijn dit weekeinde 25 Amerikaanse militairen omgekomen. Twaalf van hen stortten neer in een Black Hawk-helikopter ten noordoosten van Bagdad. Voor de Amerikanen was het daarmee een van de bloedigste weekeinden sinds het begin van de invasie in 2003. De shi`itische militieleider Muqtada al-Sadr kondigde gisteren aan zijn boycot op het Iraakse parlement op te heffen. Sadrs beweging, die drie ministers en 30 van de 128 parlementsleden van de shi`itische alliantie leverde, besloot in november tot de boycot, uit protest tegen de aanwezigheid van de Amerikaanse troepen in het land. Zijn steun is cruciaal voor de regering-Maliki. Gisteren arriveerden de eerste 3.200 van circa 17.000 extra manschappen die de regering-Bush zendt in de hoop het geweld in de hoofdstad te kunnen beteugelen.