ugo4it is een activiteitenorganisatie; niet een datingclub

In het artikel `Hoezo eenzame kerst? Haest en De Graaff gaan daten` in Leven &cetera van 23 december 2006 schrijven Haest en De Graaff onder het kopje `Wandeldate` over een activiteit van de activiteitenorganisatie Ugo4it.

Even ter uwer informatie Ugo4it is geen datingsite en daar zijn we trots op! Onze leden zijn niet eenzaam, maar leuke, goed in het leven staande mensen, met prima opleidingen, banen en denkniveau. Onze leden doen leuke dingen met elkaar, dingen die je alleen niet zo snel zou ondernemen. Je bent bij ons ook welkom als je een relatie hebt, of homoseksueel bent, en ook aan leeftijdsdiscriminatie wordt bij ons niet gedaan. Bij Ugo4it draait het dus om de gezelligheid en niet om het vinden van een partner.

De dames Haest en De Graaff hebben zich als introducees aangemeld bij Ugo4it zonder zichzelf voor- of achteraf te identificeren als journalist. Zij hebben alle aandacht gekregen zoals onze leden die van ons kennen en zijn ook na afloop mee gegaan iets drinken op het terrasje van de bakkerswinkel. Zij verdiepten zich duidelijk niet in de structuren van onze website en luisterden ook niet naar hoe ik verschillende keren aan hen vertel dat het bij ons niet om dating draait. De dames willen duidelijk graag zelf erg populair overkomen ten kosten van goedbedoelde organisaties en hun leden/deelnemers. Organisaties als de onze zijn schijnbaar niet sexy of spectaculair genoeg om op een normale wijze in de media genoemd te worden, maar we zijn een duidelijk groeiende doelgroep. Veel singles hebben geen zin in het hele dating gebeuren, die mensen komen bij ons en samen hebben wij een ontzettend leuke activiteitenclub.

    • Debbie Houtman