Radio Voorkeur

Opera live. Uitvoering van de opera Don Giovanni van Mozart door het Nederlands Kamerorkest en Koor van De Nederlandse Opera o.l.v. Ingo Metzmacher. Met Pietro Spagnoli als Don Giovanni; José Fardilha als Leporello en Charlotte Margiono als Donna Elvira. Opname van 7 januari 2007. Radio 4, 19.02-23.00u.

Opium. In verband met nationale gedichtendag op 25 januari staat deze uitzending in het teken van poëzie en proza. Micha Hamel, Vrouwkje Tuinman en Jannah Loontjens dragen voor uit eigen werk, praten over de dichtkunst en bespreken de gedichtendagbundel Een fractie van een kus van de Vlaamse dichter Leonard Nolens. Radio 1, 19.04-20.00u.

Šimek ’s nachts. Onderzoekster Meryem Kilic-Karaaslan adviseert de overheid over vraagstukken van de integratie. Zelf stapte ze, zestien jaar oud, in een gearrangeerd huwelijk. Na de geboorte van haar twee kinderen stortte zij zich volledig op haar eigen ontwikkeling. In de uitzending vertelt zij over hoe het mogelijk is om in twee werelden, de Nederlandse en de Turkse, gelukkig te zijn. Radio 1, 0.04-1.00u.