Radio Voorkeur

De andere wereld. Onder meer aandacht voor depressies bij ouderen, een van de meest voorkomende psychiatrische stoornissen. Meer nog dan sociale factoren als eenzaamheid, spelen psychologische kenmerken tot op hoge leeftijd een rol bij het ontstaan van depressies. Radio 1, 7.04-8.00u.

OVT. In het eerste uur praat Gert Oostindie van het instituut voor land en volkenkunde over de mogelijk op sterven liggende Cubaanse leider Fidel Castro en Cuba. Radio 1, 10.04-12.00u.

Opium. Gesprek met acteur Peter Blok die de rol van kruidenier Jan speelt in de nieuwe toneelfeuilleton van Maria Goos De geschiedenis van de familie Avenier. Verder schrijver Atte Jongstra over zijn bijbaan: gastarchivaris van het Rijksarchief Overijssel en Stadsarchief Zwolle. En live muziek van Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex. Radio 1, 19.04-20.00u.

Voor 1 nacht. Gast is pianist Wibi Soerjadi n.a.v. zijn pas verschenen biografie Wibi Soerjadi, De mens, De Kunstenaar. Hij praat over koken, het Liszt-concours, goochelen, zijn Indonesische komaf en Rachmaninov. Radio 1, 0.04-1.00u.