Poolse overheid zet hele bestuur van voetbalbond af

WARSCHAU, 20 JAN. De Poolse overheid heeft gisteren het bestuur van de nationale voetbalbond in zijn geheel (35 mensen) buitenspel gezet, nadat opnieuw een hoge official was aangehouden wegens betrokkenheid bij vervalsing van de competitie twee jaar geleden. Minister van Sport Tomasz Lipiec heeft Andrzej Rusko, directeur van de Poolse eredivisie, aangesteld als zaakwaarnemer totdat een nieuw presidium is gekozen.

In de zomer van 2005 gelastte de officier van justitie een onderzoek naar mogelijke malversaties in de competitie. Inmiddels is duidelijk dat tal van arbiters, bestuurders en clubs op de een of andere manier te maken hebben met het `regelen` van wedstrijden. Justitie verdenkt in totaal al zo'n zestig mensen, onder wie de oud-international Grezegorz Lato.