Lee Hazlewood: Cake Or Death

Lee Hazlewood: Cake Or Death (BPX/Bertus) ***--
Lee Hazlewood: Cake Or Death (BPX/Bertus) ***--

Lee Hazlewood: Cake Or Death (BPX/Bertus)

Het gaat niet goed met de gezondheid van de 77-jarige Lee Hazlewood, songschrijver van ‘These boots are made for walking’ en legendarisch duetpartner van Nancy Sinatra. Cake Or Death wordt aangekondigd als Hazlewoods laatste album, voordat hij toekomt aan zijn eerder bezongen ‘dirt nap’ (lees: langdurig dutje onder de grond). De cd bevat kliekjes van een gedenkwaardige zangcarrière, waarbij hij het moet stellen met zangpartners Ann Kristin Hedmark (Zweden) en Lula (Duitsland) . Een gastrolletje van peuterkleindochter Phaedra in ‘Some velvet morning’ doet al evenmin recht aan de man die onsterfelijk werd met ‘Sand’ en ‘Jackson’. Toch schemert zijn brille nog door in het sardonische ‘Baghdad knights’ en het gortdroge ‘Fred Freud’, waarin thema’s van Mozart en Bach als komische noot figureren. Met Duane Eddy laat Hazlewood nog één keer horen hoe hij ‘Boots’ bedoelde: kansloos vergeleken bij Nancy Sinatra’s veel betere versie maar een leuke popvoetnoot.

JAN VOLLAARD