Internet Voorkeur

Ziekenhuisvergelijkingssite. Via de overheidssite kiesbeter.nl zal het vanaf volgende maand mogelijk zijn ziekenhuizen online te vergelijken. Minister Hoogervorst (Volksgezondheid) hoopt op deze manier de ziekenhuizen te motiveren om de kwaliteit van de verschillende ingrepen te verbeteren.

Op de site zullen de resultaten van behandelingen van staar, borstkanker en liesbreuken te vergelijken zijn. Daarnaast zullen ook knie- en heupingrepen in kaart worden gebracht, evenals de behandelingen van diabetes en incontinentie bij vrouwen.

Later moeten ook andere behandelingen via de site te beoordelen zijn. Het ligt in de bedoeling dat in 2010 tachtig procent van de ziekenhuisresultaten online oproepbaar zijn. Artsen-, verpleegkundigen- en patiëntenorganisaties steunen het initiatief. Op de website kan men nu al terecht voor een vergelijking tussen ziektekostenverzekeringen en er is informatie te vinden over een ziekte of klacht en de behandelingen. Ook over hoe je gezond kunt leven, wat de kosten zijn van een opname en rechten van de patiënt.

Zie verder: www.kiesbeter.nl