Het Nietsaaie Parkje

In Moskou bestaat een park dat het ‘Nietsaaie Parkje’ heet. Na al die jaren hier waren we best benieuwd wat we daar nou weer zouden aantrefffen. Vandaag viel er eindelijk sneeuw, een mooie dag dus voor het Nietsaaie Parkje. Het bleek niet genoeg om te sleeën of te skiën, bij 2 graden boven nul smolten

nsaai.jpgIn Moskou bestaat een park dat het ‘Nietsaaie Parkje’ heet. Na al die jaren hier waren we best benieuwd wat we daar nou weer zouden aantrefffen.

nsaai3.jpgVandaag viel er eindelijk sneeuw, een mooie dag dus voor het Nietsaaie Parkje. Het bleek niet genoeg om te sleeën of te skiën, bij 2 graden boven nul smolten de vlokken meteen weg. Toch hadden bezoekers van het Nietsaaie Parkje hun honden vast warm ingepakt. Je kunt nooit weten.

nsaai1.jpgMiddenin het Nietsaaie Park staat een Zomerpaleisje. Dat dient sinds jaar en dag als een leeszaal voor ouden van dagen. Sommige kranten en tijdschriften die je daar kan inzien, zijn nog van deze eeuw.

nsaai2.jpgAan de oever van de Moskva staat een bronzen duikster. Vlakbij ligt een openbaar toilet met 24 potten, zo brandschoon dat je eruit kan drinken. Mocht je dorst hebben. Het ruikt daar erg lekker, iemand heeft er een hoop werk aan. Toch komt je vrijwel niemand tegen in het Nietsaaie Parkje.

nsaai3.4.jpgOp een quasi-oud bruggetje in het Nietsaaie Parkje ontmoetten we toch nog twee jongens. Ze keken uit over de Moskva. Ze dronken Fanta en mineraalwater. Ze zeiden niks.

nsaai5.jpgHet Nietsaaie Parkje heeft ook een Museum voor Mineralen. Dat sloot net toen wij kwamen, jammer. Door een raam zagen we goed verlichte vitrines met stenen in allerlei formaten en kleuren. Die hadden we graag van dichterbij willen zien.

We zijn beslist van plan naar het Nietsaaie Parkje terug te keren.

    • Coen van Zwol