19 robots maken nu de toiletten

19 robots maken nu de toiletten Maastricht, 20 jan. Een medewerker van Koninklijke Sphinx controleert toiletpotten. Na 170 jaar in de binnenstad van Maastricht is het keramiekbedrijf verhuisd naar een nieuwe fabriek. De productie van onder meer toiletpotten is daar verder geautomatiseerd. Er wordt niet meer gewerkt met gipsen mallen, negentien robots doen een deel van het werk. Eind 2004 gaf de directie al aan dat door de verhuizing de helft van het aantal banen bij Sphinx zou verdwijnen. Met de nieuwe fabriek denkt de directie van Sphinx zijn positie op de keramiekmarkt te kunnen handhaven. Het bedrijf produceert per jaar zo’n 540.000 wastafels, fonteintjes en toiletten. Foto Loraine Bodewes Maastricht-19 januari 2007-De Koninklijke Sphinx B.V. in Maastricht kan met de opening van haar nieuwste fabriek haar positie in de keramiekmarkt handhaven en wellicht zelfs verder uitbreiden. Jaarlijks produceert de Koninklijke Sphinx B.V. circa 540.000 wastafels, fonteintjes en toiletten. In de nieuwe fabriek wordt niet meer gewerkt met gipsen mallen, maar verloopt het productieproces voor een groot deel geautomatiseerd, onder meer met gebruikmaking van 19 robots. Foto: Loraine Bodewes
19 robots maken nu de toiletten Maastricht, 20 jan. Een medewerker van Koninklijke Sphinx controleert toiletpotten. Na 170 jaar in de binnenstad van Maastricht is het keramiekbedrijf verhuisd naar een nieuwe fabriek. De productie van onder meer toiletpotten is daar verder geautomatiseerd. Er wordt niet meer gewerkt met gipsen mallen, negentien robots doen een deel van het werk. Eind 2004 gaf de directie al aan dat door de verhuizing de helft van het aantal banen bij Sphinx zou verdwijnen. Met de nieuwe fabriek denkt de directie van Sphinx zijn positie op de keramiekmarkt te kunnen handhaven. Het bedrijf produceert per jaar zo’n 540.000 wastafels, fonteintjes en toiletten. Foto Loraine Bodewes Maastricht-19 januari 2007-De Koninklijke Sphinx B.V. in Maastricht kan met de opening van haar nieuwste fabriek haar positie in de keramiekmarkt handhaven en wellicht zelfs verder uitbreiden. Jaarlijks produceert de Koninklijke Sphinx B.V. circa 540.000 wastafels, fonteintjes en toiletten. In de nieuwe fabriek wordt niet meer gewerkt met gipsen mallen, maar verloopt het productieproces voor een groot deel geautomatiseerd, onder meer met gebruikmaking van 19 robots. Foto: Loraine Bodewes