VNU heet voortaan The Nielsen Company

Informatieconcern VNU verandert zijn naam in The Nielsen Company. Dat heeft het bedrijf gisteren bekendgemaakt. Reden voor de naamsverandering is, volgens een woordvoerder, dat in de Verenigde Staten de naam Nielsen veel bekender is dan VNU. De VS vormen verreweg de belangrijkste markt voor het bedrijf. Alle bedrijfsonderdelen van VNU gaan de nieuwe naam dit jaar nog voeren.

Nielsen is in de VS al meer dan 75 jaar een begrip. AC Nielsen, een dochter van VNU en tevens het bekendste merk van het concern, is een leverancier van informatie, zoals statistieken over muziekverkoop, en houdt politieke peilingen in onder meer de VS.

VNU heeft ruim 42.000 werknemers. Hoofdkantoren staan in Haarlem en New York. Het bedrijf werd mei vorig jaar voor 7,7 miljard euro van de beurs gehaald.